Vine

Vi laver primært hvidvine, men fremstiller også enkelte rosevine på blå druer. Nogle vine bliver mousserende ved at lade dem afslutte gæringen i flasken.

Vi behandler vores druer og vine så nænsomt som muligt og gør brug af traditionelle, enkle metoder.

Vores vine er enkeltmarksvine, der bærer præg af den natur, de er skabt i. Druerne bliver dyrket lige her på Vejrhøj med masser af solskinstimer og mildt klima i forår og efterår takket være nærheden til Sejrø Bugt.

De enkelte vine fremstår med forskellig karakter fra år til år. Det afspejler den enkelte vækstsæsons vejr og vilkår.

STYVER 2018

Tør hvidvin. Duft af hyldeblomst og stikkelsbær. Rank syre. Frisk i munden og let perlende på tungen. God til fisk og retter med rå eller let tilberedt salat og andet grønt. Også asparges. Serveringstemperatur 8-10⁰.

Druesort: Solaris. 13,0 % vol.

Pris pr. flaske, 75 cl.: 185 kr.

SKILLING 2018

Hvidvin med en let sødme, der afbalanceres af en frisk syre. Duft af modne gule frugter. God som en aperitif og som ledsager til fisk, skaldyr og lyst fjerkræ. Serveringstemperatur 8-10⁰.

Druesorter: Solaris og Souvignier Gris. 12,0 % vol.

Pris pr. flaske, 75 cl.: 185 kr.

KLIPPING 2018 – UDSOLGT

Tør rosévin. Duft af friske bær med krydret strejf. Behagelig syre. God til stegt laks, jomfruhummer og lettere asiatiske retter. Eller som aperitif. Serveringstemperatur 10⁰.

Druesorter: Muscaris og Cabernet Cantor.

Sterling

STERLING 2018

Tør hvidvin. Gæret og lagret 11 måneder på egetræsfade. Fyldig og kompleks smag med duft af modent æble, en smule pære og friske fyrrenåle. God til fyldige fiske- og grønsagsretter og til lyst kød. Serveringstemperatur 8-10⁰.

Druesort: Solaris. 14 % vol.

Pris pr. flaske, 75 cl.: 215 kr.

SEKSLING 2018 – ROSÉ

Rosé pétillant naturel – dvs. mousserende vin på gammeldags manér. Brut nature – dvs. helt tør, men alligevel mild og behagelig. Duft af røde bær og roser. Uden tilsat sulfit. Idéel aperitif. Serveringstemperatur 8-10⁰.

Druesorter: Muscaris og Cabernet Cantor. 12 % vol.

Pris pr. fl., 75 cl.: 250 kr.

PERLE 2018

En perlevin – dvs. en mousserende vin med forholdsvis lavt tryk. Den har en mild duft af æble og stikkelsbær. Vinen har en let sødme med en afbalanceret behagelig syre. Perlen er en let vin, hvor kulsyren er tilsat og hvor druerne kommer fra unge planter. Velegnet som aperitif. Serveringstemperatur 8-10⁰.

Druesorter: Phönix og Hibernal. 11,5 % vol.

Pris pr.fl., 75 cl.: 160 kr.

NØGEN 2018

Tør hvidvin. Gæret og lagret 11 måneder på egetræsfade. Uden tilsat sulfit. Fyldig og kompleks smag præget af moden frugt og et strejf af orangeskal. God til fyldige fiske- og grønsagsretter, fjerkræ, lam og fyldige oste. Serveringstemperatur 8-10⁰.

Druesort: Solaris. 14 % vol.

Pris pr. flaske, 75 cl.: 215 kr.

GYLDEN 2018

Tør orangevin. Gæret på skallerne i 6 uger og lagret 11 måneder på egetræsfade. Uden filtrering og uden tilsat sulfit.  Elegant, kompleks og frugtig smag med mærkbar tannin og en frisk duft af havtorn og fyrrenåle. Bredt anvendelig til fisk, kød, grønt og ost. Serveringstemperatur 12-15⁰.

Druesort: Solaris og Souvignier Gris. 14 % vol.

Pris pr. flaske, 75 cl.; 215 kr.

SØSLING 2014

Naturligt sød hedvin. Gæret få dage og tilsat alkohol, så druernes sødme er bevaret. Lagret 18 måneder på egetræsfad. God til at drikke før måltidet eller til fyldige desserter. Eller som en dessert i sig selv. Serveringstemperatur 12-15⁰.

Druesort: Cabernet Cantor. 17 % vol.

Pris pr. flaske, 50 cl.: 250 kr.

Bestil vin

Vil du købe vin fra os, så skriv i formularen nedenfor.